الهم عجل لولیک الفرج ...

مدرن هاپکیدو

 

تعیین تاریخی دقیق و مطلق برای شروع پدیده های بشری امری تقریبا" محال است. همانطوری که هیچ کسی نمیتواند تاریخ دقیقی برای تولد خط بیابد کسی هم نمیتواند تاریخ صریح و صحیحی برای طریقت های رزمی ذکر کند.

 

یکی از مواردی که اغلب محققین بر آن متفقند تاثیر ونقش تمدن چین در بوجود آمدن هنر های رزمی در خاور دور است.

 

(استاد بزرگ چویی یونگ سول بنیان گذار هاپکیدو)

 

ایشان در ان زمان استاد هنر های رزمی تاکیون در کره محسوب میشد و با مسافرت به ژاپن به درجه استادی در رشته رزمی ژاپنی  " داتیو ریو " یا "دای جو جیتسو" نایل گردید.

این سیستم یعنی دای جو جیتسو یا جو جیتسو بعنوان مادر طریقتهای رزمی جودو و "آیکیدو" ژاپنی شناخته میشود . بهر حال استاد "چویی" بعد از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 میلادی به کره مستقل بازگشت و اولین مدرسه هاپکیدو را در شهر "تایگو" افتتاح کرد.

 

(استاد رضا ولی نژاد بنیانگزار هاپکیدو در ایران)

 

هنر رزمی هاپکیدو توسط استاد رضا ولی نژاد برای اولین بار به ایران آورده شد. ایشان سالیان متمادی به فراگیری هنرهای رزمی کاراته. کوک سول وان . تکواندو. و کوک سول هاپکیدو مشغول بودند و در مسابقات گوناگون به قهرمانی رسیده اند . ایشان در سالهای 1358 تا1360 هنر رزمی کوک سول وان را نزد استاد داریوش غفاری فرا گرفته و پس از آن جهت آموزش کوک سول وان به کره رفته و تعلیمات تکمیلی خود را نزد استاد این سان سو دان 9 کوک سول وان و هم زمان زیر نظر استاد " لی سه نیانگ " دان 6 هاپکیدو و فنون تکمیلی هاپکیدو را فرا گرفت . وی سرانجام در سال 1369 نایل به اخذ دان 5 هاپکیدو از استاد " یون جانگ لی" دان 8 هاپکیدو شدند.

 

استاد ولی نژاد در سال 1370 انجمن هاپکیدو ایران را تاسیس کردند و به تربیت وتعلیم علاقه مندان پرداختند.

این شرح حال اجمالی از تاریخ طریقت رزمی هاپکیدو از بدو پیدایش تا کنون بود . متاسفانه نقاط تاریک فراوانی در تاریخ هاپکیدو وجود دارد که به سبب وقایع مختلف تاریخی توانایی ارتباط با دیگر قسمت ها را از ما سلب میکند.

از این طریقت رزمی نه تنها ورزشی برای پرورش و تقویت جسم انسان ،که روشی برای صفای روح و ذهن وی بهره می جستند.

 

 

دکتر علی شریعتی:

 

در شگفتم که سلام آغاز هر دیداریست،ولی در نماز پایان است شاید این بدان معناست که پایان نماز یک دیدار است.

گزارش تخلف
بعدی